hur man passar bilen amp

hur man passar bilen amp

En bil amp är utformad för att öka märkeffekt på den stereo till makten mer avancerade högtalarsystem. Amp kommer i många olika former, storlekar, alla med varierande betyg ohm och watt. Alla dessa variabler är beroende av högtalarsystemet du väljer och storleken på det område som i bilen där du kommer att installera förstärkaren. Amps också har olika färger och mönster om du funderar på att passa en viss motiv
1.
Mäta storleken på det område som du tänker montera förstärkaren. Den typiska montering områden i bagageutrymmet eller under det främre passagerarsätet.
2.
Anteckna ohm betyg, maximal effekt och väg mean square (RMS) wattal dina högtalare. All denna information ligger på information tag på baksidan magnet på högtalaren.
3.
Hitta ett urval av ampere i en lokal butik eller online som matchar storlekarna du är letar efter. Varje kanal befogenheter bara en högtalare, så om du använder fyra högtalare, behöver du en fyra-kanals förstärkare. Ju fler kanaler, desto större storleken på förstärkaren.
4.
Kontrollera ohm betyg och sedan watt på förstärkaren. Var uppmärksam eftersom det kommer att finnas två effektklasser. Det viktigaste är RMS watt, vilket är den genomsnittliga watt förstärkaren ger ut till högtalarna. Den andra rating kommer att vara den maximala effekt, som är den största mängden watt som förstärkaren ger ut. Den maximala sker endast på hög volym med låg frekvens. Normalt gäller att ju högre wattal, desto större förstärkaren.
5.
Kontrollera att förstärkaren har alla funktioner du vill ha, sedan mäta det, om du är i en butik, eller kontrollera dimensioner om på en sajt på nätet, se till att den kommer att passa på den plats du valde för den i bilen.


Relaterade artiklar


Hur ökar jag luftflöde för bättre körsträcka?
hur man ansluter ett ljudsystem i en bil
hur man ansluter en släpvagn till en hake
hur du ansluter datorn MP3-ljud till bilradion
Hur installerar jag en Alpine CDA 9825 bilstereo?
hur man byter stereo i 1988-1994 gmcs
hur man gör en solskyddsmedel kartong vindruta
Honda tuning tips
hur man gör en visir vindruta sön
hur du tar bort 1998 ford explorer radio