hur man installerar kall luftintaget på en 2000 Ford F-150

hur man installerar kall luftintaget på en 2000 Ford F-150

Kallt luftintag har förmågan att förbättra motorns prestanda med så mycket som 10 procent. Byta lager luftfilter och intag hölje med en konstruerad luftintag förbättrar luftflödet till förbränningskammaren. Den ökade luftflödet ger bättre förbränning och därmed effekt. Professionell installation är inte nödvändig för konvertering till en kall luftintag system. Ett 2000 Ford F-150 intag utbyte tar lite mer än en lördag eftermiddag för att åstadkomma

Du behöver:.
Tång.
Vanlig skruvmejsel.
Stjärnskruvmejsel.
10-millimeters fast nyckel.


1.
Ta bort spjällhuset locket. Tre skruvar håller locket spjällhuset på plats om 2000 Ford F-150. Använd en stjärnskruvmejsel för att backa ur skruvarna.
2.
Kroka den elektriska kontakten till lufttemperaturavkännare. Flytta kontakten ur vägen och dra tempgivare av det befintliga luftintag hand. Placera sensorn på ett säkert ställe tills ominstallation.
3.
Ta bort luft bypass och vevhus slangar paus från den befintliga luftintag. Slangarna kommer helt enkelt att dra sig ur insugningsröret för hand. Rulla slangar tillbaka ut på vägen att fullständig borttagning av det gamla intaget.
4.
Lossa klämman säkra befintliga luftintag till spjällhuset med en vanlig skruvmejsel. Med klämman lös, lyft insugningsröret från spjällhuset.
5.
Ta bort Luftmassemätare (MAF) tråd kontakten genom att koppla ur den från motorns kabelstam. MAF stannar med intag tills det tas isär efter borttagning. Tryck på kontakten låser och dra ur kontakten i motorkabelstammen kontakten.
6.
Lyft montering luftintaget ut ur motorrummet. En tätning säkrar luften rutan till brandväggen. Bestämt dra uppåt på luft rutan loss genomföringen, och släppa ut luften rutan.
7.
Ta bort höljets klämma för hand och ta isär luftrenaren att lokalisera och ta bort MAF montering. Skjut genomföringen-håller MAF kabeln till bostäder-i vägen för att komma åt MAF-trådig kontakt. Släpp MAF från dess plats genom att trycka på de fyra clips ur vägen med en vanlig skruvmejsel. Koppla bort sensorns fästplattan med en tång och en 10-millimeters kombination nyckel.
8.
Installera den nya fästplattan till MAF med hårdvaran som i det kalla luftflödet kit. Anslut insugningsröret till utloppet i MAF hållaren och fäst den på plats med klämman. Använd en vanlig platt skruvmejsel för att säkra klämman.
9.
Skjut den motsatta änden av den nya luftintag på spjällhuset inlopp. Dra åt klämman för att säkra slangen med en vanlig skruvmejsel.
10.
Sätt lufttemperaturavkännare i det nya intaget slangen. Anslut sensorn lufttemperaturen till tempgivare elektriska kontaktdon. Se till att kontakten snäpper fast och låser när man trycker på sensorn.
11.
Anslut MAF sensorn kabeln i givarfästet. Säkerställa en god anslutning görs för att förhindra felaktiga lampor motor uppvärmningen senare.
12.
Placera vevhusventilationen och kringgå slangar till hamnar på den nya luftintag. Fäst två slangar med den medföljande klämmorna med en vanlig skruvmejsel.
13.
Montera luftfiltret på Luftmassemätare adapter vid intag av det nya kall luft system. Skruva fast filtret med slangklämma. Inspektera alla anslutningar för att allt är ordentligt åtdragna. Starta lastbilsmotorer och lyssna efter luft läckage eller ovanliga ljud. Avhjälpa eventuella problem innan du kör fordonet.

Tips och varningar


 • ta längre tid att rengöra elektriska kontakter med kontakt renare.
 • Dubbelkolla stickkontakter för att se de låses på plats.
 • inte Försök att arbeta på motorn när den är varm.


 • Relaterade artiklar


  hur du ansluter en KAC-7201 Kenwood förstärkare
  2003 Honda Civic stereo installation
  Hur avgör jag vilken motor swap kommer att arbeta i vilken bil?
  uppgifter om luft-fjädringssystem
  hur man installerar en CD-spelare i en 1992 Camaro
  Hur får jag mer fart från en Nissan Sentra?
  hur man väljer bra auto färg
  hur nyans dimljus
  hur du installerar Edelbrock performer grenröret i AMC 360
  hur man programmerar Keyless post för en 2002 Pontiac