Hur man testar för högtalarsladden polaritet i bilens audio

Hur man testar för högtalarsladden polaritet i bilens audio

Ett bra ljud bilstereo kan vara en sann vän, speciellt när man är fast i trafiken, köra till jobbet eller njuter av en lång drive på en solig lördagseftermiddag. Men om bilens ljudanläggning saknas sin punsch, kan det finnas ett antal potentiella problem som behöver åtgärdas. En av de mer frekventa problem som många bilstereo lider efter en ny anläggning är omvänd polaritet. När högtalarna är anslutna bakåt, eller inte i fas, de har minskat övertoner och mindre bas. Men kan du lätt kontrollera och åtgärda problemet. Allt du behöver är en 9-volts batteri

Du behöver:. .
9-volts batteri
Skruvmejsel.


1.
Koppla ur bilen talare på förstärkaren.
2.
Vrid koppar slutet av en tråd tills av linjerna samlas in tillsammans med någon hängande fritt. Utför samma funktion med den andra kabeln.
3.
Peka på positiva högtalarkabeln till den positiva polen på 9-volts batteri och negativ högtalarkabeln till den negativa polen på batteriet .
4.
Titta högtalaren när du rör vid kablarna till batteriet. Om högtalaren dyker utåt så att polariteten är korrekt. Om högtalaren sugs inåt, är polariteten omvänd.
5.
Växla ledningarna Om polariteten är omvänd. Återansluta till förstärkaren. Talaren kommer att installeras i fas med rätt polaritet.


Relaterade artiklar


hur du ansluter en bil att ladda en husbil batteri
instruktioner för att bygga ett takräcke
hur man gör camoflauge smink
Felsökning navigationssystem
hemlagad luftintag för motorcyklar
hur man målar beklädnad på en lavin
Skillnaden mellan metallic & Pearl billack
installera en Sony CD-växlare
diy hur bilar sprayfärg
den bästa gas körsträcka motorcyklar