hur du ställer in ett ljudsystem i bilen

hur du ställer in ett ljudsystem i bilen

Att sätta upp en bilstereo kräver lite i vägen för elektronisk expertis. Du måste överväga alternativ som just ditt fordon ger, inklusive tillgängliga lager komponenter och den storlek och layout på din bil

Du behöver:. .
Wrench
Förstärkare kabelsats (med ring terminal och jordkabeln).
Drill.
Fjorton mm borr.
Gummiskyddet.
Kabelstam adapter.
Patch kablar.
Stereo.
Installation ärmen.
 

Förbered Strömanslutning och Installera huvudenheten


1.
Lyft bilens huva och koppla den negativa batterikabeln från batteriet. Använd en skiftnyckel eller tång för att lossa de negativa och positiva batterikablarna.
2.
Flytta negativa batterikabeln från batteriet terminalen för att förhindra kortslutning bilens elsystem och anslutna komponenter.

3.
bort de positiva batterikabeln och placera terminalen förstärkaren ringen på den positiva batteripolen. Återgå den positiva kabeln till den positiva batteripolen och dra kabeln till batteriet med skiftnyckel eller tång.
4.
Anslut förstärkaren kabelsats strömkabeln till ringen terminalen. Ta bort säkringen från ringen terminalens säkringshållare tills installationen av stereo och förstärkare är klar.
5.
Dra elkabeln till det inre av fordonet genom brandväggen. Använd en redan inslagna spåret med att insidan av fordonet eller skapa en ny med borrmaskin och 14 mm borr. Placera en gummiskyddet i ny öppning i brandväggen för att skydda kabeln.
6.
bort bilens fabrik stereo. Konsultera bilens reparationshandbok för exakta instruktioner. Koppla stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av beståndet enheten.
7.
Skjut in den nya stereon installation ärm i den tomma stereo montering docka. Använd en flat skruvmejsel för att böja metallen flikarna på insidan av ärmen för att säkra den i dockan. Dra stereo kablage och antenn kabeln från baksidan av dockningsstationen.
8.
Anslut stereo kablage kontakterna i leder av kabelnätet med adapter. Plug patch kablar till kablar till adapter och mata dem med baksidan av stereo dockan och ner till golvet av fordonet.
9.
Anslut adaptern kabelnätet leder till uttagen på baksidan av den nya stereoanläggning. Anslut antennkabeln till FM-antennuttaget på stereons baksida. Om du har en GM fordon, måste du först ansluta antennkabeln till en GM-antenn adapter och anslut sedan adaptern till antennuttaget.
10.
Skjut in den nya stereon i installationen hylsan som nu rader insidan av stereo montering docka av fordonet. Skjut in enheten i dockningsstationen tills det låses på plats.
11.
Byt paneler som fördrevs till avlägsna fabriken stereo. Se reparationshandbok för instruktioner som är specifika för ditt fordon.
 

Montering och ansluter förstärkaren


1.
Dra strömkabeln ner förarsidan av bilen till bakluckan. Vik baksätena ner för att mata in kabeln i stammen.
2.
Placera förstärkaren i bagageluckan i närheten av en bult eller skruv som är direkt ansluten till fordonets ram (för jordning ändamål ).
3.
Dra patchkablar på motsatt sida av bilen till stammen.
4.
Anslut elkabeln till ström ingången på förstärkaren. Vissa förstärkare kräver att du tar bort en Phillips skruv på toppen av ineffekt innan du sätter i elledningarna. Sätt tillbaka skruven När kabeln är på plats.
5.
Anslut patchkablar in signalen och slå på förstärkaren leda ingångar.
6.

in jordkabeln från förstärkaren kabelsats till grundstötningen ingången på förstärkaren. Anslut kabeln till en skruv eller bult för jordning. Alla jordpunkt mindre än 20 inches från förstärkaren och direkt kopplad till ramen på bilen kommer att räcka.
 

Slutföra installationen och inställningar


1.
Tillbaka till bilens motorrum.
2.
Placera den negativa batterikabeln tillbaka till den negativa batteripolen och dra kabeln till terminalen med en skiftnyckel.
3 .
Byt säkring in i ringen terminalens säkringshållaren. Stäng huven.
 

8 0 1 3 4


Relaterade artiklar


hur du ansluter en jensen stereoförstärkare
hur man kan kontrollera en bult mönster
fördelarna med dubbdäck
hur man får bättre radio täcka i bil
Hur byter jag en växelspaksknopp på en 1993 förspel?
corvette trekantig avgassystem tips
vad är RMS-effekt i högtalarna?
2-vägs vs 3-vägs bilhögtalare
vad är ett block plattan ligger en ford 302?
hur en färg system för en racerbil